mozzarella z pomidorami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
mozzarella to bardzo delikatny i pyszny ser pochodzący z Włoch. Służy do przygotowywania różnych potraw, ale także jako niezależna przekąska jest świetna. W idealnej harmonii ser Mozzarella łączy się z pomidorami zarówno pod względem smaku, jak i koloru-piękna i smaczna Dekoracja na każdym stole!
na półkach można znaleźć ser w postaci dużych i małych kulek, do naszej przekąski potrzebne będą duże. Pomidory powinny mieć mniej więcej ten sam rozmiar. Schłodzony ser i pomidory kroimy w kółka 0,5 cm, pięknie układamy na talerzu kółka pomidorów, na wierzchu każdego krążka sera, a następnie świeże liście bazylii, jak na zdjęciu. Trochę soli, czarny mielony pieprz i koniecznie oliwa z oliwek. Jeśli jest ocet balsamiczny, posyp kilka kropli na wierzch,ale niewiele. Przed podaniem schłodź przekąskę w lodówce!
na półkach można znaleźć ser w postaci dużych i małych kulek, do naszej przekąski potrzebne będą duże. Pomidory powinny mieć mniej więcej ten sam rozmiar. Schłodzony ser i pomidory kroimy w kółka 0,5 cm, pięknie układamy na talerzu kółka pomidorów, na wierzchu każdego krążka sera, a następnie świeże liście bazylii, jak na zdjęciu. Trochę soli, czarny mielony pieprz i koniecznie oliwa z oliwek. Jeśli jest ocet balsamiczny, posyp kilka kropli na wierzch,ale niewiele. Przed podaniem schłodź przekąskę w lodówce!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g