skład / składniki
metoda gotowania
1. Jeśli peklowana wołowina jest surowa, należy ją najpierw ugotować. Możesz to zrobić dzień wcześniej. Moja peklowana wołowina pod bieżącą wodą. Mięso wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, aby całkowicie przykryła mięso. Wysyłamy do ognia. Gotuj do miękkości. Mięso powinno stać się miękkie.
2. Uwolnij kapustę z górnych liści. Szynkujemy cienko. Możesz użyć specjalnych urządzeń do rozdrabniania. Jeśli ich nie ma, możesz ciąć ostrym nożem.Tylko kapustę należy cienko pokroić.
3. Obierz marchewki za pomocą obieraczki do warzyw. Za jego pomocą możesz usunąć skórkę z warzyw tak cienko, jak to możliwe. Następnie umyj warzywa korzeniowe pod bieżącą wodą.
4. Obierz czerwoną cebulę. Pokrój go w bardzo cienkie paski. W ten sposób posiekana cebula nadaje potrawie nie tylko piękny apetyczny wygląd, ale także jej smak jest inny.
5. Włóż marchewkę, kapustę i czerwoną cebulę do miski. A w osobnej małej misce rozłóż majonez z awokado, musztardę i chrzan, a także wlej ocet jabłkowy. Ubijaj do uzyskania gładkości ręczną trzepaczką. Powstałą mieszaninę doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku.
6. Połowę powstałego sosu doprawiamy składnikami w misce. Mieszać. Gotowaną peklowaną wołowinę kroimy w najcieńsze paski. Rozłóż w osobnej misce. Doprawiamy pozostałym sosem, mieszamy.
7. Tortille smażyć na suchej patelni bez dodatku oleju. Można je również upiec w piekarniku. Następnie napełnij tortille peklowaną wołowiną i warzywami. Posiekaj pióra zielonej cebuli, posyp je przekąską. Możesz również dodać inne świeże zioła do smaku.
serwujemy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Tortilla - 286 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 251 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g