tacos z peklowaną wołowiną

obfita przekąska lub świetny dodatek do filiżanki kawy! Tacos z peklowaną wołowiną i warzywami-zawsze pyszne i apetyczne. Tacos to danie kuchni meksykańskiej. Zwykle to danie składa się z tortilli wypełnionej różnorodnymi dodatkami. Jako nadzienie służy wołowina, wieprzowina, kurczak, owoce morza, sery, fasola, warzywa. Gdzie bez zieleni?! Ten zdrowy składnik jest również obecny w tacos. Sosy są integralną częścią tego meksykańskiego Dania. W przepisie sos składa się z kilku składników, które dobrze do siebie pasują.
Tilda MontmartreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 33 % 11 g
węglowodany 45 % 15 g
191 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Jeśli peklowana wołowina jest surowa, należy ją najpierw ugotować. Możesz to zrobić dzień wcześniej. Moja peklowana wołowina pod bieżącą wodą. Mięso wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, aby całkowicie przykryła mięso. Wysyłamy do ognia. Gotuj do miękkości. Mięso powinno stać się miękkie.

2. Uwolnij kapustę z górnych liści. Szynkujemy cienko. Możesz użyć specjalnych urządzeń do rozdrabniania. Jeśli ich nie ma, możesz ciąć ostrym nożem.Tylko kapustę należy cienko pokroić.

3. Obierz marchewki za pomocą obieraczki do warzyw. Za jego pomocą możesz usunąć skórkę z warzyw tak cienko, jak to możliwe. Następnie umyj warzywa korzeniowe pod bieżącą wodą.

4. Obierz czerwoną cebulę. Pokrój go w bardzo cienkie paski. W ten sposób posiekana cebula nadaje potrawie nie tylko piękny apetyczny wygląd, ale także jej smak jest inny.

5. Włóż marchewkę, kapustę i czerwoną cebulę do miski. A w osobnej małej misce rozłóż majonez z awokado, musztardę i chrzan, a także wlej ocet jabłkowy. Ubijaj do uzyskania gładkości ręczną trzepaczką. Powstałą mieszaninę doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku.

6. Połowę powstałego sosu doprawiamy składnikami w misce. Mieszać. Gotowaną peklowaną wołowinę kroimy w najcieńsze paski. Rozłóż w osobnej misce. Doprawiamy pozostałym sosem, mieszamy.

7. Tortille smażyć na suchej patelni bez dodatku oleju. Można je również upiec w piekarniku. Następnie napełnij tortille peklowaną wołowiną i warzywami. Posiekaj pióra zielonej cebuli, posyp je przekąską. Możesz również dodać inne świeże zioła do smaku.

serwujemy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Tortilla - 286   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 251   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy