mintaj w sosie pomidorowym z warzywami

Prosty i szybki przepis na gotowanie ryb w sosie pomidorowym. Ryba w pomidorach z warzywami to świetny przepis na łatwy i niedrogi posiłek. Możesz podać takie danie z prawie każdym dodatkiem. A jeśli nigdy nie próbowałeś gotować takiego dania, czas to zrobić teraz.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 9 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 31 % 5 g
80 kcal
IG: 67 / 17 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce, cebulę obrać i drobno posiekać, jabłka obrać ze skórki i nasion i zetrzeć na grubej tarce.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do tego przepisu wystarczy każda ryba morska z białym mięsem, taka jak plamiak, morszczuk, dorsz lub mintaj. Najważniejsze jest to, że jest ryba, w której nie ma małych kości. Ryby należy rozmrozić w temperaturze pokojowej. Następnie spłucz, Wyczyść, usuń płetwy i ogon.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Osusz i pokrój tusze na porcje. Sól, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zwiń rybę ze wszystkich stron w mące

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I umieść na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś do osobnego naczynia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni z wysokimi bokami i grubym dnem rozgrzej olej roślinny, usmaż marchewkę i cebulę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie dodaj sos pomidorowy, starte jabłka i sól (cukier w razie potrzeby wyrównaj smak). Dobrze wymieszaj, lekko podgrzej SOS.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż rybę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Danie można podawać na ciepło lub na zimno, z dodatkiem lub bez, w razie potrzeby można posypać świeżymi posiekanymi ziołami. Ryba w sosie pomidorowym jest gotowa!

tak przygotowana ryba jest bardzo smaczna, nasycona aromatem i smakiem sosu pomidorowego i warzyw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy