skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce, cebulę obrać i drobno posiekać, jabłka obrać ze skórki i nasion i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 2:
Do tego przepisu wystarczy każda ryba morska z białym mięsem, taka jak plamiak, morszczuk, dorsz lub mintaj. Najważniejsze jest to, że jest ryba, w której nie ma małych kości. Ryby należy rozmrozić w temperaturze pokojowej. Następnie spłucz, Wyczyść, usuń płetwy i ogon.
Krok 3:
Osusz i pokrój tusze na porcje. Sól, pieprz do smaku.
Krok 4:
Zwiń rybę ze wszystkich stron w mące
Krok 5:
I umieść na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym. Smażyć na złoty kolor.
Krok 6:
Przenieś do osobnego naczynia.
Krok 7:
Na patelni z wysokimi bokami i grubym dnem rozgrzej olej roślinny, usmaż marchewkę i cebulę.
Krok 8:
Następnie dodaj sos pomidorowy, starte jabłka i sól (cukier w razie potrzeby wyrównaj smak). Dobrze wymieszaj, lekko podgrzej SOS.
Krok 9:
Połóż rybę i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 10:
Danie można podawać na ciepło lub na zimno, z dodatkiem lub bez, w razie potrzeby można posypać świeżymi posiekanymi ziołami. Ryba w sosie pomidorowym jest gotowa!
tak przygotowana ryba jest bardzo smaczna, nasycona aromatem i smakiem sosu pomidorowego i warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g