Sałatka kimchi

zaangażuj się w koreańskie jedzenie! Niepowtarzalny smak! Sałatka kimchi to pikantne danie z kapusty pekińskiej. Sałatka spodoba się tym, którzy wolą pikantne potrawy. Tradycyjna kuchnia koreańska to raj dla miłośników jedzenia" ze światłem & quot;. To danie to połączenie pikanterii i uroku kolorowej kuchni koreańskiej. Kapusta w przepisie nie jest marynowana i nie jest wstępnie solona. Składniki uzupełniają świeża gruszka i pikantny domowy makaron. Olej sezamowy również odgrywa tutaj ważną rolę, nie zaleca się zastępowania go innym.
KiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 50 % 6 g
66 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Klasyczne Koreańskie danie kimchi jest całkiem zdrowe. Pomaga wchłaniać pokarm, zwiększa apetyt, przywraca pracę przewodu pokarmowego. Kimchi jest bardzo skuteczny na kaca, a także ma właściwości przeciwwstrząsowe. Nie zapominaj, że danie jest bogate w błonnik, który bez wątpienia przynosi korzyści organizmowi. Ze względu na swoje właściwości danie to stało się popularne w wielu krajach świata. W związku z tym każda wersja wykonania ma swoje niewielkie odchylenia od klasyki. Ten przepis pomoże zrozumieć proces przygotowywania pikantnej sałatki kimchi z gruszką.

1. Kapustę pekińską myjemy, kroimy na dwie części. Za pomocą noża wycinamy rdzeń (szorstką część warzywa). Grubo posiekaj liście.

2. Wkładamy kapustę do salaterki, solimy. Energicznie potrząśnij salaterką, aby rozprowadzić sól.

3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę.

4. W małej misce rozprowadzamy kleik czosnkowy, wlewamy cukier i chili w proszku, wlewamy sos Worcester.

5. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aby utworzyć pastę.

6. Gruszkę myjemy, kroimy w cienkie paski. Pokrój zieloną cebulę na pół wzdłuż (używamy tylko białej części).

7. Sezam smażymy na suchej patelni (bez dodatku oleju) przez 2 minuty. W tym procesie mieszamy.

8. Gruszkę wkładamy do salaterki z kapustą, doprawiamy sałatkę olejem sezamowym i przygotowanym wcześniej pikantnym makaronem.

9. Posyp sałatkę sezamem, delikatnie wymieszaj. Zaleca się mieszanie składników rękami, aby pasta była jak najbardziej równomiernie rozłożona na składniki.

podawaj sałatkę na stole natychmiast po ugotowaniu.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Sos Worcester - 78   kcal / 100g

Podobne przepisy