skład / składniki
metoda gotowania
dlaczego nie skorzystać ze wszystkich dobrodziejstw cywilizacji i spróbować zakupionych ciast piaskowych? Cena emisyjna nie jest wysoka, a pyszne ciasto po raz kolejny nie jest grzechem. Takie ciasta pomogą, gdy naprawdę brakuje czasu, ale bez ciasta nie można się obejść.
niektóre gospodynie domowe stanowczo odmawiają używania półfabrykatów sklepowych do ciast, czy to ciast piaskowych, czy herbatników. Pieczą ciasta z wyprzedzeniem, a następnie w odpowiednim momencie zbierają ciasto w pół godziny. To też dobra opcja.
w każdym razie gotowe ciasta piaskowe są dobre. W końcu okazuje się, że gotują ciasto w dwóch rachunkach. Krem można wybrać dowolny smak. Odpowiednia jest śmietana, twarożek i mleko skondensowane, a także masło.
ten przepis oferuje bardzo smaczną wersję kremu czekoladowego. Dobrze impregnuje ciasta piaskowe, ma bogaty smak. Do gotowania należy wybrać pojemnik z grubym dnem, w przeciwnym razie krem się spali.
1. Wlej więc cukier do rondla z grubym dnem, wlej tutaj proszek kakaowy, dokładnie wymieszaj.
2. Wyślij patelnię do małego ognia. Natychmiast dodaj zmiękczone masło i wlej mleko.
3. Podgrzej masę, wymieszaj. Masło powinno się całkowicie stopić, masa staje się jednorodna.
4. Doprowadź krem do wrzenia, trzymaj na małym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszaj. Upewnij się, że nie ma gwałtownego wrzenia.
5. Dodaj wanilię, trzymaj w ogniu przez kolejne 7-10 minut. Krem powinien osiągnąć 230 stopni. Nie jest konieczne mierzenie, w określonym czasie osiąga się pożądaną temperaturę.
6. Gotowy krem lekko ostudzić, a następnie posmarować nim ciasta i powierzchnię ciasta.
7. Do impregnacji wysyłamy ciasto do lodówki na noc (impregnacja zajmie od 8 do 10 godzin).
gotowe ciasto podajemy do herbaty lub kawy.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g