ciasto z gotowych ciast kruchych

Przygotuj ciasto bez pieczenia-proste i szybkie! Ciasto z gotowych ciast piaskowych to prawdziwe znalezisko dla nowoczesnych gospodyń domowych! Nawet uczeń może przygotować takie ciasto, wybierając swój ulubiony krem. Przepis przygotowuje bardzo smaczną wersję kremu czekoladowego. Doskonale impregnuje ciasta piaskowe, ale zajmie to 8-10 godzin. Lepiej jest zbierać ciasto wieczorem i pozostawić do namoczenia na noc.
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 24 % 17 g
węglowodany 69 % 49 g
368 kcal
IG: 4 / 84 / 12

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

dlaczego nie skorzystać ze wszystkich dobrodziejstw cywilizacji i spróbować zakupionych ciast piaskowych? Cena emisyjna nie jest wysoka, a pyszne ciasto po raz kolejny nie jest grzechem. Takie ciasta pomogą, gdy naprawdę brakuje czasu, ale bez ciasta nie można się obejść.

niektóre gospodynie domowe stanowczo odmawiają używania półfabrykatów sklepowych do ciast, czy to ciast piaskowych, czy herbatników. Pieczą ciasta z wyprzedzeniem, a następnie w odpowiednim momencie zbierają ciasto w pół godziny. To też dobra opcja.

w każdym razie gotowe ciasta piaskowe są dobre. W końcu okazuje się, że gotują ciasto w dwóch rachunkach. Krem można wybrać dowolny smak. Odpowiednia jest śmietana, twarożek i mleko skondensowane, a także masło.

ten przepis oferuje bardzo smaczną wersję kremu czekoladowego. Dobrze impregnuje ciasta piaskowe, ma bogaty smak. Do gotowania należy wybrać pojemnik z grubym dnem, w przeciwnym razie krem się spali.

1. Wlej więc cukier do rondla z grubym dnem, wlej tutaj proszek kakaowy, dokładnie wymieszaj.

2. Wyślij patelnię do małego ognia. Natychmiast dodaj zmiękczone masło i wlej mleko.

3. Podgrzej masę, wymieszaj. Masło powinno się całkowicie stopić, masa staje się jednorodna.

4. Doprowadź krem do wrzenia, trzymaj na małym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszaj. Upewnij się, że nie ma gwałtownego wrzenia.

5. Dodaj wanilię, trzymaj w ogniu przez kolejne 7-10 minut. Krem powinien osiągnąć 230 stopni. Nie jest konieczne mierzenie, w określonym czasie osiąga się pożądaną temperaturę.

6. Gotowy krem lekko ostudzić, a następnie posmarować nim ciasta i powierzchnię ciasta.

7. Do impregnacji wysyłamy ciasto do lodówki na noc (impregnacja zajmie od 8 do 10 godzin).

gotowe ciasto podajemy do herbaty lub kawy.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g

Podobne przepisy