skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dobrze spłucz i przygotuj mięso, warzywa i owoce do gotowania.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę do smażenia.
Krok 3:
Umieść dwie patelnie na kuchence, włączonej na najwyższą temperaturę. Wlej olej roślinny do obu patelni.
Krok 4:
Rozłóż cebulę na jednej patelni i smaż, aż będzie przezroczysta. Pokrój mięso na średnie kawałki i zwiń w mące.
Krok 5:
Rozłóż mięso na patelni rozgrzanej do maksimum i smaż na złoty kolor.
Krok 6:
Włóż smażoną cebulę do mięsa, dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Dodaj Zira 0,5 łyżeczki.
Krok 8:
I napełnij wodą.
Krok 9:
Zmniejsz stopień gotowania i gotuj mięso przez 1 godzinę i 10 minut.
Krok 10:
Uwolnij śliwkę z kości i pokrój w plasterki.
Krok 11:
Rozłóż śliwkę i marchewkę na patelni z mięsem, dodaj 1 łyżeczkę. sól, czarny pieprz do smaku.
Krok 12:
I dobrze wymieszaj.
Krok 13:
Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut. Obierz jabłka ze skóry, usuń rdzenie i pokrój na kawałki.
Krok 14:
Rozłóż jabłka na patelni, wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.
Krok 15:
Pozwól naszemu daniu parzyć przez 5-7 minut i możesz podać je na stole.
Krok 16:
Nasza wołowina w sosie jabłkowo-śliwkowym jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
bardzo smaczny przepis na wołowinę, który z pewnością spodoba się wszystkim Twoim gościom!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal / 100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g