mięso wołowe w sosie śliwkowo-jabłkowym

bardzo smaczny przepis na mięso wołowe! Mięso jest soczyste i delikatne - Ulubiona opcja obiadowa, która bez przegranej jest odpowiednia dla gości Twojego domu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 26 % 5 g
112 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze spłucz i przygotuj mięso, warzywa i owoce do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę do smażenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść dwie patelnie na kuchence, włączonej na najwyższą temperaturę. Wlej olej roślinny do obu patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż cebulę na jednej patelni i smaż, aż będzie przezroczysta. Pokrój mięso na średnie kawałki i zwiń w mące.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż mięso na patelni rozgrzanej do maksimum i smaż na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż smażoną cebulę do mięsa, dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj Zira 0,5 łyżeczki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I napełnij wodą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmniejsz stopień gotowania i gotuj mięso przez 1 godzinę i 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Uwolnij śliwkę z kości i pokrój w plasterki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż śliwkę i marchewkę na patelni z mięsem, dodaj 1 łyżeczkę. sól, czarny pieprz do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I dobrze wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut. Obierz jabłka ze skóry, usuń rdzenie i pokrój na kawałki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż jabłka na patelni, wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pozwól naszemu daniu parzyć przez 5-7 minut i możesz podać je na stole.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Nasza wołowina w sosie jabłkowo-śliwkowym jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!

bardzo smaczny przepis na wołowinę, który z pewnością spodoba się wszystkim Twoim gościom!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal / 100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy