Gorloder z pomidora

uniwersalna przekąska trzy w jednym! Przygotuj się na zimę! Gorloder, bez względu na to, jak dziwnie brzmi ta nazwa, bardzo przydatna rzecz. Może być używany jako marynata lub sos, a moja babcia podała ten kęs jako przystawkę. Spróbuj przygotować kilka słoików na zimę (nawiasem mówiąc, z tych składników wychodzi mi dokładnie litr gorlodera), na pewno ci się przydadzą!
Tilda MontmartreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Umyj pomidory, pokrój na dowolne kawałki.

2. Chrzan również dokładnie umyj, obierz górną warstwę obieraczką do warzyw.

3. Podziel czosnek na ząbki, obierając każdy z nich.

4. Zmiel wszystkie składniki na owsiankę w dowolny sposób (siekam za pomocą maszynki do mięsa, a moja mama używa blendera).

5. Dodaj sól do powstałej masy, wymieszaj i włóż do sterylnych słoików.

6. Przechowuj przekąskę w lodówce i spożywaj ją z przyjemnością i zdrowiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g

Podobne przepisy