ciasto strudla bez drożdży

niesamowicie pyszne ciasto sprawi, że Twoje wypieki będą wyjątkowe! Zwracam uwagę na przepis na ciasto bez drożdży na strudel, z którym pieczenie zamieni się w coś niesamowicie smacznego! Ciasto ciekawe ugniatanie i" Biżuteria & quot; praca)
asaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 69 % 36 g
254 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

Połącz jajko, wodę i mąkę, zagniataj miękkie ciasto. Zbieramy ciasto w kulkę, przenosimy do głębokiej miski, przecinamy krzyż na krzyż i obficie smarujemy oliwą ze wszystkich stron. Ciasto zostawiamy w lodówce na godzinę.

czas rozwałkować ciasto. Rozłóż szmatkę na stole (bez kłaczków, może to być płótno lub ręcznik), posyp mąką, rozwałkuj na nim ciasto. Następnie zaczynamy toczyć tak cienko, aby warstwa była przezroczysta (jeśli warstwa ma miejsca, które nie są całkowicie przezroczyste, jest to normalne).

teraz pozostaje tylko dodać nadzienie i uformować strudel.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy