ciasto na pączki na kefirze
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wlej kefir do miski, tutaj rozbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia. Mieszać.
przesiać połowę mąki, dodać stopione masło (na ciepło), cukier zwykły i waniliowy, ponownie wymieszać.
przesiać resztę mąki, zagnieść elastyczne ciasto.
po 10-15 minutach ciasto jest gotowe do dalszej obróbki, a mianowicie do formowania pączków.
gotuj w dobrym nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g