kawior jabłkowo-warzywny od Rosika
skład / składniki
14
porcje:
metoda gotowania
wszystkie warzywa-owoce, z wyjątkiem czosnku, umyć, obrać, pokroić, wrzucić do blendera i zmielić na gładką masę lub przepuścić przez maszynkę do mięsa.
gotuj w rondlu na małym ogniu pod przykryciem, dodając tylko sól, około 1 godziny.
gdy trochę ostygnie, dodaj ocet, olej, wcześniej zmielony czosnek i cukier. Wymieszaj i ułóż w słoikach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g