ciasto na bułkę kefirową
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Weź głęboką miskę i wymieszaj w niej kefir, jajko, ocet, cukier i sól.
2. Przesiej mąkę.
3. Stopniowo dodawaj mąkę do miski, wyrabiając elastyczne i nie ciasne ciasto.
4. Przykryj ciasto ręcznikiem i odstaw na 15-25 minut.
5. Rozmrozić margarynę do miękkości.
6. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, posmaruj margaryną, zwiń na wałku do ciasta.
7. Pokrój ciasto na wałku do ciasta, aby utworzyć prostokąt, który z kolei przeciąć na pół. Złóż powstałe prostokąty razem, a następnie złóż je na pół.
8. Wyślij ciasto do zamrażarki na 40 minut.
po tym czasie ciasto jest gotowe do użycia.
spróbuj, a na pewno ci się uda!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g