krem serowy do ciast i babeczek

świąteczny piękny i jasny kremowy ser ozdobi desery i wypieki! Dzielę się z wami ulubionym przepisem na pyszny i jasny kremowy ser. Najzwyklejszy Cupcake będzie wyglądał niesamowicie, ozdobiony nim. Barwnik spożywczy można dodać w dowolnym kolorze, a jeśli gotujesz dla dzieci, możesz dodać naturalne barwniki, takie jak sok z buraków lub marchwi itp.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 8 g
tłuszcze 45 % 37 g
węglowodany 46 % 38 g
421 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Masło należy lekko ubić razem z cukrem pudrem. Nie wkładaj całego proszku na raz. Układaj w kawałkach podczas całego procesu i smakuj według własnego gustu.
2. Dodaj wanilinę, wymieszaj.
3. Dodawaj ser partiami i mieszaj, aż będzie gładki na średniej prędkości.
4. Ostatnim akcentem dodaj kilka kropli barwnika i mieszaj, aż uzyskasz równomierny, jednolity kolor.

Piękne słodycze!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy