krem serowy do ciast i babeczek
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Masło należy lekko ubić razem z cukrem pudrem. Nie wkładaj całego proszku na raz. Układaj w kawałkach podczas całego procesu i smakuj według własnego gustu.
2. Dodaj wanilinę, wymieszaj.
3. Dodawaj ser partiami i mieszaj, aż będzie gładki na średniej prędkości.
4. Ostatnim akcentem dodaj kilka kropli barwnika i mieszaj, aż uzyskasz równomierny, jednolity kolor.
Piękne słodycze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g