skład / składniki
metoda gotowania
chcę porozmawiać trochę o samej suchej śmietanie. Kupując je, należy zwrócić uwagę na skład, ponieważ są naturalne, które uzyskuje się przez suszenie wysokiej jakości pełnego mleka krowiego i sztuczne - z tłuszczów roślinnych. Te ostatnie są bardziej odpowiednie do sosów i kremów.
nie każda sucha śmietana nadaje się do ubijania - skup się na opakowaniu. Jeśli śmietanę można ubić, zostanie to wskazane.
więc weź miskę z wysokimi bokami i mikser, a mleko schłodź do najniższej możliwej temperatury.
delikatnie wymieszaj lodowate mleko w równych częściach z suchą śmietaną. Następnie zacznij ubijać masę mikserem przy minimalnej prędkości. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera i ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć z maksymalną możliwą prędkością. A potem stopniowo zmniejszaj prędkość.
jeśli potrzebujesz słodkiej bitej śmietany w procesie ubijania dodaj cukier puder do smaku.
podawaj schłodzoną bitą śmietanę w proszku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sucha śmietana - 567 kcal/100g
- Sucha śmietana sojowa - 500 kcal/100g