paląca przekąska chrzanowa z pomidorami i czosnkiem
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj chrzan w dowolny dogodny sposób - w blenderze, maszynce do mięsa lub na tarce. Zadbaj o oczy, sok chrzanowy jest bardzo żrący!
podziel pomidory na połówki lub ćwiartki, usuń łodygi. A także zetrzyj razem z obranymi ząbkami czosnku.
Połącz i wymieszaj wszystkie przygotowane składniki, w tym masło, sól i cukier. Przekąska jest gotowa!
taką energiczną mieszaninę można również przygotować do długotrwałego przechowywania. Aby to zrobić, umieść go w wysterylizowanym naczyniu, wlej cienką warstwę oleju na wierzch i zamknij pokrywkę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g