paląca przekąska chrzanowa z pomidorami i czosnkiem

Kochaj ostrzej - przygotuj i uzupełnij Dania tą przekąską! Prosty i szybki przepis na chrzan pomidorowy, z chrzanem i czosnkiem, nazywany jest również chrzanem, gorloderem itp. Możesz zbierać na zimę.
mariyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 54 % 7 g
70 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

zetrzyj chrzan w dowolny dogodny sposób - w blenderze, maszynce do mięsa lub na tarce. Zadbaj o oczy, sok chrzanowy jest bardzo żrący!

podziel pomidory na połówki lub ćwiartki, usuń łodygi. A także zetrzyj razem z obranymi ząbkami czosnku.

Połącz i wymieszaj wszystkie przygotowane składniki, w tym masło, sól i cukier. Przekąska jest gotowa!

taką energiczną mieszaninę można również przygotować do długotrwałego przechowywania. Aby to zrobić, umieść go w wysterylizowanym naczyniu, wlej cienką warstwę oleju na wierzch i zamknij pokrywkę.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g

Podobne przepisy