skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować krem twarogowo-jogurtowy, wybieramy tylko świeże sfermentowane produkty mleczne, najlepiej domowej roboty.
wytrzyj twaróg za pomocą sita lub ubij blenderem, aż będzie gładki bez grudek i ziaren. Stopniowo dodawaj cukier do startej mieszanki twarogowej. Każdą porcję dokładnie wymieszaj, aby nie pozostały kryształki cukru, które mogą zepsuć delikatny nieskazitelny smak kremu. Aby mieć pewność, że nie będzie ziaren cukru, możesz użyć cukru pudru.
po dodaniu całego cukru przeznaczonego zgodnie z przepisem i dokładnym rozpuszczeniu go w masie twarogowej dodajemy również jogurt etapami. Naturalny, domowy, gęsty jogurt bez aromatów i aromatów jest idealny do kremu. Zaczynamy ubijać na niskich obrotach, stopniowo zwiększając prędkość miksera.
Wprowadzamy cały jogurt przewidziany w przepisie, na koniec możemy dodać niezbędne składniki, które nadadzą kremowi niezbędny kolor, zapach i teksturę. Mogą to być przeciery owocowo-jagodowe (puree za pomocą blendera zanurzeniowego lub przez sito jagodowe) lub syntetyczne/naturalne barwniki i przyprawy (wanilina w postaci proszku lub esencji, cynamon itp.). Wprowadzenie dodatkowych składników zależy od celu stosowania kremu i osobistych preferencji smakowych.
jeśli planujesz użyć kremu twarogowo-jogurtowego nie tylko do warstwy ciasta, ale także do dekoracji powierzchni, możesz wprowadzić żelatynę. Aby to zrobić, namocz proszek lub arkusze żelatyny w zimnej wodzie, aż pęcznieją, a następnie rozpuść w łaźni wodnej, nie doprowadzając do wrzenia, i włóż do gotowego kremu, delikatnie mieszając.
gotowy krem wysyłamy do lodówki na 30-60 minut, w tym czasie nieco zgęstnieje i będzie gotowy do dekoracji ciast i ciast.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g