skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować najprostszy (i najsmaczniejszy, według naszej rodziny) uniwersalny sos, weź najprostszy zestaw produktów: śmietanę, majonez, gotowy chrzan( który jest sprzedawany w sklepie lub gotowany w domu z tartego chrzanu, a następnie musisz śledzić jego ostrość), majonez (jeśli chcesz - możesz zrobić jedną śmietanę, jeśli nie chcesz dodawać majonezu), sok z cytryny, koperek lub zielona cebula, trochę mielonego czarnego pieprzu.
Krok 2:
W misce do mieszania składników umieść gęstą, tłustą śmietanę.
Krok 3:
Dodaj chrzan do smaku.
Krok 4:
Teraz kolej na majonez (potrzebujesz majonezu wysokiej jakości, z minimalną ilością składników, jeśli to możliwe, domowej roboty), dodaj majonez do sosu i wszystko wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj drobno posiekany koperek, pieprz czarnym pieprzem lub mieszankę papryki (jeszcze lepiej) z młynka, skrop wyciśniętym sokiem z cytryny do smaku. Dobrze wymieszaj całą mieszaninę. To wszystko: wspaniały, szybki sos do kotletów rybnych, gotowanych lub gotowanych na parze ryb jest gotowy!
Krok 6:
Bardzo często robię taki sos do wszelkich potraw rybnych, spróbuj, myślę, że spodoba ci się nie tylko jego smak, ale prostota i łatwość przygotowania. W końcu wszystkie składniki są prawie zawsze w każdej lodówce. Przygotowanie takiego sosu to przyjemność, a wszyscy są z niego po prostu zachwyceni!
za przygotowanie tego prostego i pysznego, pikantnego i zaskakująco połączonego z każdą rybą (i nie tylko!) sosu, nie będziesz musiał długo stać przy kuchence. Sos jest zimny, przygotowywany z produktów, które są zawsze pod ręką. Ważne jest tylko, aby te produkty były świeże i wysokiej jakości. Zwykle używam majonezu tłustego, bez konserwantów, z wyjątkiem soku z cytryny, soli i cukru - koniecznie przeczytaj skład.
jeśli nie chcesz wkładać majonezu, możesz sobie poradzić z jedną kwaśną śmietaną, czasami też wolę ten rodzaj sosu. Połącz z tym sosem zieloną cebulę i koperek-drobno posiekaj i dodaj-i piękne, aromatyczne i pyszne!
możesz sobie poradzić z jednym rodzajem zieleni, możesz również dodać nasiona kopru lub kminku-przestrzeń dla wyobraźni nie jest ograniczona przez nikogo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g