krem eklerów bez alkoholu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
piekarnik jest rozgrzany, przyszłe ciasta już leżą na blasze do pieczenia. Czas przygotować dla nich pyszny krem. Zrobimy to w ten sposób:
1. W misce rozprowadzamy zmiękczone masło, dodajemy do niego cukier puder i wanilinę. Ubij mikserem, aż masa stanie się śnieżnobiała.
2. Ubijając śmietanę z dużą prędkością, dodaj skondensowane mleko w małych porcjach.
3. Wmieszaj twarożek przetarty przez sito do śmietany, po czym ponownie masę należy ubić do uzyskania jednorodnej konsystencji.
gotowe. Włóż krem do lodówki, a gdy gotowe ciasta ostygną, możesz przejść bezpośrednio do wypełnienia ich kremem i dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g