sos sałatkowy z beztłuszczowej śmietany i majonezu
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj maślankę lub śmietanę z majonezem. Szczypiorek, strzały szczypiorku i natka pietruszki bardzo drobno posiekaj, dodaj do sosu.
dopraw solą i pieprzem. I dobrze wymieszaj. Miskę z sosem "owinąć" folią i pozostawić do zaparzenia w lodówce przez 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g
- Szczypiorek - 30 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g