sos sałatkowy z beztłuszczowej śmietany i majonezu

Łatwy do zrobienia Amerykański SOS! Ten przepis został wymyślony przez prostego rolnika z Ameryki. po prostu połączył wszystkie składniki.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 76 % 26 g
węglowodany 15 % 5 g
262 kcal
IG: 80 / 20 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wymieszaj maślankę lub śmietanę z majonezem. Szczypiorek, strzały szczypiorku i natka pietruszki bardzo drobno posiekaj, dodaj do sosu.

dopraw solą i pieprzem. I dobrze wymieszaj. Miskę z sosem "owinąć" folią i pozostawić do zaparzenia w lodówce przez 30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g
  • Szczypiorek - 30   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy