noworoczna przekąska z nadziewanych paluszków krabowych

absolutnie budżetowa opcja na świąteczny stół! Najważniejsze nie są koszty, chociaż one też! Najważniejsze jest smaczne, szybkie i wygodne)!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 25 % 6 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim powinieneś przygotować nadzienie: włóż twaróg do pojemnika, dodaj sól i koperek, po umyciu i zmieleniu. Lekko wymieszaj widelcem lub szpatułką. Wybierz nie kwaśny twaróg, w przeciwnym razie zepsuje cały smak gotowanego dania!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj majonez lub śmietanę. Możesz wybrać lekkość i zawartość tłuszczu w produktach według własnych upodobań! Wymieszaj całą masę twarogową, aby całkowicie wymieszać z majonezem i solą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz paluszki krabowe z opakowań. Jeśli nie zostały wcześniej rozmrożone, przenosząc je z zamrażarki do lodówki na noc, po prostu umieść je w pojemniku z wysokimi bokami i zalej wrzącą wodą. Po kilku minutach spuść ciepłą wodę i ponownie zalej wrzącą wodą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mała sztuczka-paluszki krabowe obracają się dobrze dopiero po około 5 minutach we wrzącej wodzie i stają się miękkie. Bez gotowania na parze nie będziesz w stanie ich prawidłowo rozłożyć - rozerwie się na fałdach. Wyjmij patyki pojedynczo i rozłóż na planszy. Rozłóż nadzienie na wewnętrznej krawędzi za pomocą łyżeczki i zwiń z powrotem, lekko dociskając mięso kraba do nadzienia. Kij kraba znacznie wzrośnie!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W ten sposób ułóż całą dolną warstwę nadziewanych patyczków, a następnie posmaruj jej powierzchnię majonezem lub kwaśną śmietaną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż na nim drugą ugotowaną warstwę. Rozłóż je w trójkącie, smarując każdą warstwę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wstaw do lodówki na godzinę i-finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g

Podobne przepisy