najczęściej nadziewane są drób, warzywa (papryka, bakłażan, cukinia, pomidory), duży makaron, ryby, chleb, chleb pita lub bułki. Możesz przygotować oryginalne danie z tego, co pozostało w lodówce, nie musisz dokładnie przestrzegać przepisu. Takie smakołyki zawsze ozdobią świąteczny stół i zachwycą gości swoim wyglądem.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
papryka | 27 | 1.3 | 0 | 5.7 |
śmietana | 210 | 2.8 | 20 | 3.2 |
mogą być również podawane w życiu codziennym zamiast sałatki na rodzinny obiad lub kolację. Nadziewane drugie dania trwają nieco dłużej i wymagają więcej składników i przypraw. Przygotowując proste przekąski, możesz zaoszczędzić czas spędzony w kuchni i podawać je na zimno. Zwykle są to bułki z różnymi nadzieniami. Celem nadziewania jest podkreślenie smaku oryginalnego składnika. Aby to zrobić, miąższ jest usuwany z podstawy, powstałą pustkę wypełnia się pożądaną masą, traktuje metodą gotowania, pieczenia, duszenia, smażenia. Prezentację można pokonać drobno posiekanymi ziołami lub gałązką pietruszki.