papryka nadziewana ryżem z marchewką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
bierzemy paprykę, najlepiej tylko z grubymi ścianami i jednym rozmiarem, myjemy i wyjmujemy środek. Następnie przygotowujemy mięso mielone. Aby to zrobić, ugotuj ryż do połowy ugotowany. Cebulę należy drobno posiekać, a marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Smażyć na maśle. Dla tych, którzy chcą, aby to jedzenie było całkowicie chude na oleju słonecznikowym. Wymieszaj z owsianką, solą i pieprzem. Teraz możesz nadziewać paprykę. Włóż do garnka i zrób sos. Rozcieńczyć w wodzie koncentrat pomidorowy, keczup i śmietanę. Ponownie, ostatni składnik nie może być rzucony. Powinno być tyle płynu, aby przykryć warzywa. Po zagotowaniu umieść na małym ogniu i gotuj do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Natychmiastowy suchy ryż - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g