jajka faszerowane piklami, z majonezem i czosnkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wszystkie jajka na dwie połówki, wyjmij żółtka.
drobno posiekaj obrany ogórek z nasion i skórki.
czosnek jest wciśnięty przez prasę czosnkową.
wymieszaj czosnek, żółtka, ogórki z majonezem lub śmietaną, sól do smaku.
nadziewaj białka tą mieszanką.
jajka z czosnkiem kładziemy na talerzach na gałązkach świeżych ziół. Możesz polać majonezem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g