nadziewana bagietka

idealna przekąska na każdą okazję, spróbuj! . Faszerowana Bagietka to bezpretensjonalna przekąska, dość prosta w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo oryginalna. Wszystko może służyć jako nadzienie, w tym przepisie składniki nadzienia są tak skutecznie wybierane, że nie ma nic do dodania i zabrania. Warto jednak pamiętać, że jeśli pomidor jest zbyt soczysty, po pokrojeniu należy go wycisnąć lub ułożyć na sicie i pozwolić, aby nadmiar płynu spłynął, w przeciwnym razie skorupa bagietki zmoknie i wszystkie wysiłki pójdą na marne.
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 10 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 33 % 12 g
180 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Odetnij oba końce bagietki, ostrożnie użyj noża, aby wybrać miąższ, pozostawiając tylko skorupę.

2. Przygotuj nadzienie do bagietki:

- ser śmietankowy ubijamy mikserem na puszystą, kremową konsystencję;

- twaróg wkładamy do miski, ugniatamy widelcem;

- szynkę kroimy w drobną kostkę;

- myjemy pomidory, suszymy, usuwamy szypułki, obieramy bułgarską paprykę z nasion i przegród, również myjemy;

- pokrój pomidory i paprykę w małe kostki proporcjonalnie do siebie;

- pietruszkę myjemy, suszymy, siekamy nożem;

- oliwki kroimy w pierścienie.

3. Połącz ser śmietankowy z twarogiem, dodaj szynkę, pomidory, paprykę, pietruszkę, oliwki, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do pozostałych składników, ponownie wymieszaj.

4. Bagietkę napełniamy przygotowanym nadzieniem, pakujemy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 3 godziny.

po określonym czasie wyjmujemy bagietkę, kroimy na kawałki i podajemy.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Kok - 242   kcal/100g

Podobne przepisy