skład / składniki
metoda gotowania
1. Odetnij oba końce bagietki, ostrożnie użyj noża, aby wybrać miąższ, pozostawiając tylko skorupę.
2. Przygotuj nadzienie do bagietki:
- ser śmietankowy ubijamy mikserem na puszystą, kremową konsystencję;
- twaróg wkładamy do miski, ugniatamy widelcem;
- szynkę kroimy w drobną kostkę;
- myjemy pomidory, suszymy, usuwamy szypułki, obieramy bułgarską paprykę z nasion i przegród, również myjemy;
- pokrój pomidory i paprykę w małe kostki proporcjonalnie do siebie;
- pietruszkę myjemy, suszymy, siekamy nożem;
- oliwki kroimy w pierścienie.
3. Połącz ser śmietankowy z twarogiem, dodaj szynkę, pomidory, paprykę, pietruszkę, oliwki, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do pozostałych składników, ponownie wymieszaj.
4. Bagietkę napełniamy przygotowanym nadzieniem, pakujemy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 3 godziny.
po określonym czasie wyjmujemy bagietkę, kroimy na kawałki i podajemy.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Kok - 242 kcal/100g

