ciasto śledziowe na ciastach waflowych

pięknie zaprojektowane ciasto śledziowe na ciastach waflowych. Ciasto z przekąskami, które jest szybkie w przygotowaniu i minimalne koszty. Nie tylko piękne, ale także bardzo smaczne.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 6 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 23 % 6 g
176 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 30 min

obierz cebulę i pokrój na 4 części. Zmiel filety śledziowe bez pestek w blenderze z cebulą. Pokrój duże grzyby na pół lub na 3 części, małych nie można ciąć. Drobno posiekaj drugą cebulę. Podsmaż cebulę i grzyby na oleju. Gotuj marchewki i obierz. Zmiel wszystkie te składniki osobno blenderem. Zetrzyj ser. Komponenty są gotowe możesz rozpocząć "montaż" samego ciasta.

połóż 1 ciasto waflowe na naczyniu, a na nim śledź z cebulą. Wygładź, aby było równomiernie. Posmaruj majonezem i przykryj 2 ciastami.

teraz układamy smażone grzyby z cebulą, wyrównujemy i smarujemy majonezem. Przykryj 3 ciastami.

przyszła kolej na marchewkę. Wyrównaj i posmaruj majonezem. Operacje te należy powtórzyć 1 raz. Posmaruj górną warstwę marchewki majonezem i posyp tartym serem i udekoruj ziołami. Ciasto odstawiamy na 3 godziny, a najlepiej na noc w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g

Podobne przepisy