kapusta po meksykańsku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój kapustę, cebulę, ostrą i bułgarską paprykę w cienkie paski, pomidory w kostkę. Umieść wszystkie warzywa w dużej misce, dodaj drobno posiekane warzywa, puree czosnkowe, goździki, czarny pieprz, sól i zalej sokiem z limonki. Dokładnie wymieszaj (ale nie zmiel!) i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g