skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Część patyczków (gdzieś 2/3 całej ilości, resztę pozostawiamy bez zmian) kroimy w pierścienie o długości 4-5 mm.
Krok 3:
Lekko posiekaj prażone orzeszki ziemne, nie daj się ponieść emocjom i dodaj do patyczków.
Krok 4:
Roztop masło.
Krok 5:
Dodaj gotowane mleko skondensowane, cukier waniliowy i mieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 6:
Dodaj mieszankę skondensowanego mleka z masłem do patyczków i dokładnie wymieszaj, aby krem pokrył każdy patyczek.
Krok 7:
Rozłóż paluszki kukurydziane w prostokątnym lub okrągłym kształcie, wstępnie wyłożonym papierem do pieczenia. Wysyłamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na noc, deser powinien dobrze chwycić.
Krok 8:
Gotowy deser układamy na talerzu i podajemy do stołu. Smacznego!
nie trzeba kroić patyczków, zmieliłem je, aby deser był gęstszy, ponieważ uformowałem go w kształt. Ale możesz po prostu ułożyć go w kształcie zjeżdżalni na talerzu, a następnie nie musisz kruszyć patyczków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Paluszki kukurydziane - 467 kcal/100g