kanapka owocowa na białym chlebie z majonezem

Maksymalna witamina w jednej kanapce! Egzotycznie i szybko! Oryginalna przekąska na świąteczny stół. Gotuje się w kilka minut, wygląda pięknie, jasno, niecodziennie, atrakcyjnie i apetycznie. Czy próbowałeś takich kanapek z kiwi? Jeśli nie, spróbuj-będziesz bardzo zadowolony!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 22 % 12 g
węglowodany 67 % 37 g
292 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kiwi można zastąpić dowolnym innym owocem, który lubisz według własnych upodobań. Bierzemy produkty zgodnie z listą. Mam białą bagietkę. Możesz wziąć zwykły biały lub czarny chleb, ale bagietka nadal wygląda bardziej reprezentacyjnie i jest po prostu pokrojona w owalne plastry.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bagietkę na plastry o średniej grubości. Najważniejsze, że się nie kruszy. Połóż kawałki na suchej patelni i smaż najpierw z jednej strony,aż powstanie złoty chrupiący.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odwróć i smaż z drugiej strony do tych samych znaków. Możesz wysuszyć półfabrykaty w tosterze lub upiec na patelni grillowej, a następnie tworzą charakterystyczne brązowe paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz czosnek, przepuść przez zgniatacz i wymieszaj z majonezem. Weź majonez o dobrej zawartości tłuszczu (50 lub 67%) i dobrym smaku, który nie zepsuje kanapek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz Kiwi (odetnij go tak cienko, jak to możliwe, w tym celu weź ostry nóż z cienkim ostrzem) i pokrój w cienkie koła. Kiwi należy przyjmować nie dojrzewające, aby po pokrojeniu pozostały nienaruszone i schludne.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Otrzymaną mieszanką czosnku i majonezu rozprowadzamy tosty cienką i równomierną warstwą. Na rozsmarowanych kanapkach kładziemy kawałek kiwi.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Układamy kanapki na płaskim talerzu lub tacy i podajemy do stołu. Smacznego!

bardzo przyjemne i niezbyt znajome połączenie smaku, o którym wcześniej nie wiedziałem. Dobrze, że moja znajoma na przyjęciu urodzinowym powiedziała mi, jak zrobić kanapki z kiwi i czosnkiem. To tam spróbowałem ich po raz pierwszy i od razu się w nich zakochałem, że tak powiem. Od tego czasu w moim domu Żadna uroczystość nie może się bez nich obejść. Kanapki z kiwi i czosnkiem są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, uwielbiam takie łatwe przepisy, z którymi poradzi sobie nawet dziecko. Nie bez powodu moje dzieci zawsze mi w tym pomagają. Te wspaniałe tosty wyglądają korzystnie na świątecznym stole ze względu na jasne kolory kiwi. Idealna opcja na bufet.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy