skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kiwi można zastąpić dowolnym innym owocem, który lubisz według własnych upodobań. Bierzemy produkty zgodnie z listą. Mam białą bagietkę. Możesz wziąć zwykły biały lub czarny chleb, ale bagietka nadal wygląda bardziej reprezentacyjnie i jest po prostu pokrojona w owalne plastry.
Krok 2:
Pokrój bagietkę na plastry o średniej grubości. Najważniejsze, że się nie kruszy. Połóż kawałki na suchej patelni i smaż najpierw z jednej strony,aż powstanie złoty chrupiący.
Krok 3:
Odwróć i smaż z drugiej strony do tych samych znaków. Możesz wysuszyć półfabrykaty w tosterze lub upiec na patelni grillowej, a następnie tworzą charakterystyczne brązowe paski.
Krok 4:
Obierz czosnek, przepuść przez zgniatacz i wymieszaj z majonezem. Weź majonez o dobrej zawartości tłuszczu (50 lub 67%) i dobrym smaku, który nie zepsuje kanapek.
Krok 5:
Obierz Kiwi (odetnij go tak cienko, jak to możliwe, w tym celu weź ostry nóż z cienkim ostrzem) i pokrój w cienkie koła. Kiwi należy przyjmować nie dojrzewające, aby po pokrojeniu pozostały nienaruszone i schludne.
Krok 6:
Otrzymaną mieszanką czosnku i majonezu rozprowadzamy tosty cienką i równomierną warstwą. Na rozsmarowanych kanapkach kładziemy kawałek kiwi.
Krok 7:
Układamy kanapki na płaskim talerzu lub tacy i podajemy do stołu. Smacznego!
bardzo przyjemne i niezbyt znajome połączenie smaku, o którym wcześniej nie wiedziałem. Dobrze, że moja znajoma na przyjęciu urodzinowym powiedziała mi, jak zrobić kanapki z kiwi i czosnkiem. To tam spróbowałem ich po raz pierwszy i od razu się w nich zakochałem, że tak powiem. Od tego czasu w moim domu Żadna uroczystość nie może się bez nich obejść. Kanapki z kiwi i czosnkiem są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, uwielbiam takie łatwe przepisy, z którymi poradzi sobie nawet dziecko. Nie bez powodu moje dzieci zawsze mi w tym pomagają. Te wspaniałe tosty wyglądają korzystnie na świątecznym stole ze względu na jasne kolory kiwi. Idealna opcja na bufet.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g