skład / składniki
metoda gotowania
do przygotowania tego deseru można użyć twarogu o dowolnej zawartości tłuszczu. Wybierz sam, jeśli chodzi o preferencje smakowe.
truskawki do nadzienia można przyjmować zarówno świeże, jak i mrożone. Tylko najpierw konieczne będzie rozmrożenie.
aby zrobić nadzienie truskawkowe, pokrój truskawki na kawałki i włóż do kadzi lub małego rondla. Dodaj trochę cukru i skrobi. Wszystko dobrze wymieszaj. Jeśli używasz rozmrożonych truskawek, nie wylewaj soku powstałego podczas rozmrażania. Dodaj go również do truskawek.
podpalić i przy ciągłym mieszaniu doprowadzić do wrzenia. W takim przypadku masa nieco zgęstnieje i stanie się jak sos. Schłodzić gotowe nadzienie truskawkowe.
następnie weź ciężką śmietanę o zawartości tłuszczu co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie pęknie. Połącz śmietanę z cukrem pudrem i ubij z maksymalną mocą miksera, aż będzie puszysta, stabilna śmietana.
przetrzyj twaróg przez sito lub rozgnieć widelcem. Jeśli jest zbyt suchy, rozcieńczyć go, dodając niewielką ilość mleka lub płynnej śmietany.
następnie wymieszaj trzepaczką twarożek i kremową bitą śmietanę. Powinieneś uzyskać jednorodną, bujną i przewiewną masę twarogową. Dzięki dodaniu bitej śmietany krem twarogowy jest bardzo delikatny.
przygotuj Miski na deser.
połóż trochę nadzienia truskawkowego na dnie wszystkich misek. Następnie za pomocą torebki cukierniczej z dyszą napełnij miski kremem twarogowym. Podczas napełniania staraj się zanurzyć końcówkę dyszy w truskawkach. Tak więc po napełnieniu kremem nadzienie truskawkowe będzie równomiernie unosić się wzdłuż ścian miski, a podczas jedzenia będzie równomiernie spotykać się z kremem twarogowym.
aby udekorować desery, rozpuść trochę ciemnej czekolady i polej wierzchołki wszystkich deserów. Dodatkowo możesz ozdobić ciasteczkami lub owocami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g