kremowe nadzienie migdałowe

orzeźwiający deser! Gotuj z przyjemnością! Kremowy krem z migdałami to świetna uczta na friend Party. Smak przysmaku jest niesamowity! Proces gotowania ma swoje subtelności. Na przykład lepiej zmiażdżyć migdały w moździerzu bez pomocy blendera. W blenderze traci się subtelny smak orzechów. W procesie mielenia należy dodać wodę, aby masa nie była zbyt oleista. Z wodą oczywiście nie możesz być zbyt gorliwy. Wszystkie punkty są szczegółowo opisane w przepisie, więc nie powinno być żadnych trudności i nieprzyjemnych niespodzianek.
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 43 % 18 g
węglowodany 48 % 20 g
262 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h

lody są korzystne dla gości. A jeśli przysmak jest nadal przygotowany własnymi rękami, nie będzie ograniczeń dla zachwytu i uderzenia! Nie wspominając o tym, że domowe lody są znacznie zdrowsze niż zakupione. Można go bezpiecznie podawać dzieciom.

1. Wlej migdały do moździerza, natychmiast dodaj do niego gorzkie migdały. Zmiel tłuczek, w tym procesie dodaj wodę. Woda będzie potrzebować nie więcej niż 50 mililitrów. Jest to konieczne, aby nieco rozcieńczyć oleistą strukturę zmiażdżonych migdałów.

2. Wlej mleko do rondla lub innego żaroodpornego pojemnika. Tutaj rozprowadzamy przygotowaną mieszankę migdałów. Mieszać.

3. Włóż żółtka do osobnej miski, wlej tutaj cukier. Masę pocieramy widelcem, aż będzie gładka. Możesz także użyć ręcznej trzepaczki.

4. Stawiamy pojemnik z mlekiem na średnim ogniu i ciągle mieszając Wprowadzamy masę żółtkową z cukrem. Gotuj, aż zgęstnieje, nie przestając mieszać.

5. Uzyskaną kremową masę filtrujemy przez sito bezpośrednio do maszyny do lodów. Przykryj pokrywką. Konieczne jest filtrowanie, aby uniknąć możliwych grudek.

6. Wysyłamy masę do zamrażarki na 40 minut. W międzyczasie ubij schłodzoną ciężką śmietanę na gęstą bujną masę. W częściach wprowadzamy go do zamrożonej masy. Wysyłamy na zimno przez około dwie godziny, aby masa zamarzła.

7. Podawaj lody w miseczkach, udekoruj posiekanymi migdałami lub innymi orzechami. Dodatkowo możesz ozdobić świeżymi liśćmi mięty lub skórką cytrusową. Na to do woli.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Gorzkie migdały - 645   kcal/100g

Podobne przepisy