ciasto z kremem

dar niebios dla słodyczy! Ciasto w kilka minut! Ciasto z ciasteczkami z kremem to niesamowicie pyszna uczta! Piękno przepisu polega na tym, że zajmie to dosłownie 30-40 minut, reszta czasu to impregnacja. Wygodne & quot;parzyć & quot; przysmak od wieczora, a rano podawać z herbatą lub kawą. Przepis docenią wszyscy słodycze i nie tylko!
TashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 37 % 22 g
węglowodany 55 % 33 g
370 kcal
IG: 22 / 0 / 78

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 40 min

1. Ubij schłodzony krem mikserem na puszystą masę. Przed gotowaniem krem należy przechowywać w lodówce przez całą noc lub co najmniej kilka godzin.

2. Wlej dobrze schłodzoną śmietanę do głębokiej miski, zacznij bić mikserem przy najniższej mocy. Ubij śmietanę, aż będzie puszysta, kremowa konsystencja. Stopniowo zwiększamy moc miksera, ale zaczynamy ubijać wyłącznie na minimalnym poziomie!

3. Bitą śmietanę wkładamy w części do kremu, za każdym razem bardzo delikatnie mieszamy masę silikonową szpatułką. Na tym etapie mikser nie będzie potrzebny.

4. Zmiel krakersy na okruchy za pomocą blendera. Możesz również umieścić ciasteczka w ciasnej torbie i zmielić za pomocą wałka do ciasta. Okruchy powinny być małe i jednorodne.

5. W formie, w której zbieramy ciasto, rozprowadzamy jedną trzecią okruchów ciasteczek równą warstwą. Następnie przykryj okruchy kremem. Wygodnie jest to zrobić za pomocą torby do gotowania.

6. Następnie wlej kolejną jedną trzecią okruchów na krem i ponownie przykryj go równą warstwą kremu. Następnie wlej pozostałe okruchy.

7. Wysyłamy formę z ciastem do lodówki. W międzyczasie zajmiemy się przygotowaniem ganache.

8. Wlej śmietanę do małego rondla, Wyślij do ognia. Doprowadź śmietanę do wrzenia, ale nie gotuj. Czekoladę łamiemy na kwadraty.

9. W gorącej śmietanie rozprowadź czekoladę, pozwól jej całkowicie się stopić, a następnie wymieszaj ganache.

10. Ganache po schłodzeniu okazuje się dość gęsty. Rozłóż go na powierzchni ciasta, wyrównaj szpatułką do gotowania.

11. Ciasto wysyłamy do lodówki na noc (około 8-10 godzin). W tym czasie okruchy są dobrze nawilżone i nasycone kremem, tworząc rodzaj ciasta.

12. Takie ciasto nie jest usuwane z formy, ale krojone na porcje bezpośrednio w formie. A następnie podawane na spodku za pomocą szpatułki.

miłej herbaty! Będzie niezapomniany!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g
  • Budyń - 212   kcal/100g

Podobne przepisy