suchy deser śniadaniowy
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Rozprowadzamy zmiękczone masło do miski, tutaj również rozprowadzamy gotowane mleko skondensowane, mieszamy składniki łyżką stołową lub drewnianą szpatułką.
2. Do powstałej masy wlej suche śniadanie (pierścienie), dodaj sezam, żurawinę, wymieszaj.
3. Rozłóż masę na pergaminie, uformuj kiełbasę, zapakuj, zginając krawędzie papieru.
4. Wysyłamy deser do zamrażarki na kilka godzin,a następnie wyjmujemy, kroimy na porcje i podajemy.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Suche śniadanie - 366 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g