suchy deser śniadaniowy

wspaniała uczta w kilka minut! Suchy deser śniadaniowy jest bardzo prosty w przygotowaniu. Deser nie musi być pieczony, musi stać na zimno, aby mógł zachować swój kształt i dobrze pokroić. Nawiasem mówiąc, składniki można dowolnie urozmaicać suszonymi owocami lub orzechami, chociaż prezentowana lista jest po prostu idealnie dopasowana do smaku.
VictoriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 10 g
tłuszcze 24 % 19 g
węglowodany 63 % 50 g
393 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Rozprowadzamy zmiękczone masło do miski, tutaj również rozprowadzamy gotowane mleko skondensowane, mieszamy składniki łyżką stołową lub drewnianą szpatułką.

2. Do powstałej masy wlej suche śniadanie (pierścienie), dodaj sezam, żurawinę, wymieszaj.

3. Rozłóż masę na pergaminie, uformuj kiełbasę, zapakuj, zginając krawędzie papieru.

4. Wysyłamy deser do zamrażarki na kilka godzin,a następnie wyjmujemy, kroimy na porcje i podajemy.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Suche śniadanie - 366   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy