ciasto czekoladowe płatki śniadaniowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Rozłóż zmiękczone masło w misce, dodaj skondensowane mleko, ubij śmietanę mikserem. Masa nie powinna być płynna.
2. Włóż smażone orzeszki ziemne do śmietany, wymieszaj.
3. Na koniec rozłóż kulki czekoladowe, szybko wymieszaj.
4. Formę wykładamy folią spożywczą, wkładamy do niej przygotowaną masę, lekko ubijamy.
5. Ciasto wysyłamy do lodówki na 2 godziny, po czym ostrożnie obracamy formę na naczyniu, usuwamy folię spożywczą.
podawaj na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suche śniadanie - 366 kcal/100g