Tiramisu z mango
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki.
Krok 2:

Wlej koniak do schłodzonej kawy.
Krok 3:

Mango obrać i pokroić na małe kawałki.
Krok 4:

Krem.
Krok 5:

Oddziel białka od żółtek.
Krok 6:

Zmielić żółtka z cukrem pudrem na biało.
Krok 7:

Dodaj mascarpone w temperaturze pokojowej i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:

Ubij białka osobno solą w mocną pianę.
Krok 9:

Delikatnie wymieszaj ubite białka z masą serową.
Krok 10:

Włóż trochę kremu do misek.
Krok 11:

Ułóż warstwę ciasteczek na wierzchu, po zanurzeniu przez 1 sekundę w kawie.
Krok 12:

Następnie ułóż kawałki mango.
Krok 13:

Ponownie powtórz warstwę kremu i ciasteczek.
Krok 14:

Posmaruj ciasteczka odrobiną kremu.
Krok 15:

Posyp kawałkami Mango. Wstaw deser do lodówki na 3-4 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g


