Tiramisu z mango
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Wlej koniak do schłodzonej kawy.
Krok 3:
Mango obrać i pokroić na małe kawałki.
Krok 4:
Krem.
Krok 5:
Oddziel białka od żółtek.
Krok 6:
Zmielić żółtka z cukrem pudrem na biało.
Krok 7:
Dodaj mascarpone w temperaturze pokojowej i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 8:
Ubij białka osobno solą w mocną pianę.
Krok 9:
Delikatnie wymieszaj ubite białka z masą serową.
Krok 10:
Włóż trochę kremu do misek.
Krok 11:
Ułóż warstwę ciasteczek na wierzchu, po zanurzeniu przez 1 sekundę w kawie.
Krok 12:
Następnie ułóż kawałki mango.
Krok 13:
Ponownie powtórz warstwę kremu i ciasteczek.
Krok 14:
Posmaruj ciasteczka odrobiną kremu.
Krok 15:
Posyp kawałkami Mango. Wstaw deser do lodówki na 3-4 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mango - 67 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g