ganache do ciasta biały
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
więc zacznijmy:
- posiekaj czekoladę nożem (lub rozbij ręce na kwadraty, jeśli jest to płytka);
- do nieprzywierającej patelni wlewamy śmietanę, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia (oczywiście mieszamy w tym procesie);
- po zagotowaniu śmietany zdejmij z ognia, włóż do niej posiekaną czekoladę i mieszaj szpatułką, aż czekolada całkowicie się rozpuści, a masa będzie całkowicie jednorodna;
- pokrywamy powierzchnię ciasta vkontakt folią spożywczą i wysyłamy do lodówki na noc;
- musisz wyjąć ganache z lodówki 3-4 godziny przed wyrównaniem ciasta, aby krem trochę "stopił się" i osiągnął temperaturę pokojową.
pyszne kulinarne przygody dla Ciebie i piękne ciasto!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g