ganache do ciasta biały

Chcesz, aby twoje ciasto było delikatne? Przygotuj biały ganache! Biały krem ganache to moje zbawienie! Często zamawiam ciasta w delikatnych kolorach, do których używam białej powłoki-podstawy. Nawiasem mówiąc, nawet jeśli chcesz ozdobić ciasto mastyksem, taki ganache jest wspaniałym materiałem! Po prostu idealnie leży na nim mastyk, doskonale się trzyma, nie ślizga się, nie topi.
MilankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 40 % 29 g
węglowodany 53 % 39 g
469 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 15 min

więc zacznijmy:

- posiekaj czekoladę nożem (lub rozbij ręce na kwadraty, jeśli jest to płytka);

- do nieprzywierającej patelni wlewamy śmietanę, wysyłamy do ognia, doprowadzamy do wrzenia (oczywiście mieszamy w tym procesie);

- po zagotowaniu śmietany zdejmij z ognia, włóż do niej posiekaną czekoladę i mieszaj szpatułką, aż czekolada całkowicie się rozpuści, a masa będzie całkowicie jednorodna;

- pokrywamy powierzchnię ciasta vkontakt folią spożywczą i wysyłamy do lodówki na noc;

- musisz wyjąć ganache z lodówki 3-4 godziny przed wyrównaniem ciasta, aby krem trochę "stopił się" i osiągnął temperaturę pokojową.

pyszne kulinarne przygody dla Ciebie i piękne ciasto!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g

Podobne przepisy