Deli domowy filet z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć, można osuszyć mięso ręcznikiem papierowym.
2. Wkładamy filety do rondla i posypujemy solą, przyprawami, dobrze nadają się tutaj zioła prowansalskie. Wlej wódkę do mięsa i dobrze ją pocieraj.
3. Wkładamy do lodówki na 14-15 godzin. Następnie myjemy go pod zimną wodą i suszymy.
4.Filet zawijamy w gazę i ponownie zabijamy w lodówce na 2 dni. Wyjmujemy z lodówki i cały nasz przysmak jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wódka - 235 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g