Deli domowy filet z kurczaka

Boska przekąska w domu! Bardzo prosty i Dostępny dla wszystkich gospodyń domowych przepis na wykwintne danie. Balyk jest dobrze przechowywany w lodówce i pomoże, jeśli niespodziewanie przyjdą do ciebie goście! Pokrój, podawaj i wszyscy będą zachwyceni!
MastehapAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 92 % 12 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
73 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 D 2 h 10 min

1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć, można osuszyć mięso ręcznikiem papierowym.

2. Wkładamy filety do rondla i posypujemy solą, przyprawami, dobrze nadają się tutaj zioła prowansalskie. Wlej wódkę do mięsa i dobrze ją pocieraj.

3. Wkładamy do lodówki na 14-15 godzin. Następnie myjemy go pod zimną wodą i suszymy.

4.Filet zawijamy w gazę i ponownie zabijamy w lodówce na 2 dni. Wyjmujemy z lodówki i cały nasz przysmak jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy