połączenie tych składników tworzy najdelikatniejszą masę o specyficznym kremowym smaku, która jest używana do produkcji wypieków jako kremowa baza. Miękki i tłusty makaron & ndash; idealny składnik, który pasuje do wielu potraw. Tradycyjnie używany do przygotowania wykwintnego deseru tiramisu. Przepisy na ciasta z mascarpone są różnorodne: ze skondensowanym mlekiem, bitą Białką, śmietaną, czekoladą, kawą, miodem, śmietaną.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
mascarpone | 412 | 4.8 | 41.5 | 4.8 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
śmietana | 300 | 2.8 | 20 | 3.6 |
jeśli chcesz ugotować przysmak o charakterystycznej kwaskowatości, dodaj limonkę. Mięta doda niepowtarzalnej świeżości i cudownego aromatu, pomarańczy & ndash; pikantnej słodyczy. Klasyczny przepis na krem obejmuje ser, sok i skórkę z cytryny, cukier puder. Aby uzyskać największą puszystość, masę serową ubija się osobno mikserem z małą prędkością, a następnie resztę produktów delikatnie miesza się z nią. Ciasta i inne słodkie potrawy z serem mascarpone mają nieopisane cechy smakowe.