kremowy deser tiramisu w śmietanach

kremowy deser z oszałamiającymi subtelnymi nutami likieru kawowego. Tiramisu włoskiej kuchni jest tak popularne na świecie, że omijając Klasyczne, zaczęły pojawiać się różne jego odmiany z dodatkiem dodatkowych składników lub zastąpieniem już znanych. Smak ostateczny posiłek z tego nie traci całkowicie, można powiedzieć, że jesz to samo ciasto, które dziś ma jeden nastrój, a jutro inny. Znalazłem ten przepis kulinarny, gdy szukałem czegoś nowego. Ponieważ próbowałem już klasycznego tiramisu, chciałem zrobić coś "niestandardowego", więc spotkaj się. Danie na 4 porcje. Jeśli chodzi o okrągłe cukierki: wziąłem "Ferrero Rocher".
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 7 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 54 % 29 g
304 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.

przez sito przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Ubij jajka z cukrem (100 g), wlej 3 łyżki.gorąca woda, dodaj mąkę. Włóż do formy i piecz jedno ciasto przez około 15 minut. Ostudzić ciasto. Wytnij z niego kubki szklanką.



teraz obierz pomarańcze, pokrój w cienkie kółka. Twaróg, ser i pozostały cukier mieszamy w jedną masę. Likier rozcieńczamy kawą Expresso. W każdej z czterech misek na dnie układamy jeden plasterek ciasta, polewamy likierem, na wierzch obniżamy krąg pomarańczy, wsypujemy posiekane orzechy laskowe i rozprowadzamy masę serowo-twarogową. Wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie udekoruj górę cukierkami i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Likier kawowy - 230   kcal/100g

Podobne przepisy