skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc zaczynamy gotowanie od wyrabiania ciasta.
Krok 3:
Aby to zrobić, lekko ubij jajka z cukrem,
Krok 4:
Dodaj olej
Krok 5:
Drożdże
Krok 6:
Sól i soda na czubku noża
Krok 7:
Następnie dodaj mleko do masy i mieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 8:
Dodaj trochę mąki
Krok 9:
I zagniatamy niezbyt strome ciasto.
Krok 10:
Umieszczamy go na około godzinę w ciepłym miejscu.
Krok 11:
Po tym czasie wyjmujemy wyrośnięte ciasto. Rozwijamy okrąg o nieco większej średnicy niż forma do pieczenia, uzyskuje się rodzaj boków. Ciasto układamy na formie.
Krok 12:
Teraz wymieszaj składniki nadzienia
Krok 13:
Ubij jajka z cukrem
Krok 14:
Dodaj śmietanę i ponownie ubij
Krok 15:
I wlej ciasto na wierzch, możesz zgiąć boki do wewnątrz.
Krok 16:
Piecz nasze ciasto przez 35-40 minut w temperaturze 190-200 stopni!
Krok 17:
Ciesz się pysznym jedzeniem!
Krok 18:
Smacznego
jeśli podzielisz ciasto na 2 części, otrzymasz 2 ciasta z tą kompozycją.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g