skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zawsze kochałem ciasto bezowe. Pamiętam kiedyś, Kiedy byłem w 7 klasie, moja dziewczyna i ja próbowaliśmy gotować to jedzenie, ale bezskutecznie. A ostatnio przypomniałem sobie ten prosty przepis kulinarny, a teraz podzielę się z wami wszystkimi sztuczkami gotowania tego słodyczy. Pierwszą rzeczą, na którą chciałbym zwrócić uwagę, jest to, że bardzo ważne jest, aby dobrze schłodzić jajka przed podzieleniem ich na białka i żółtka. Kiedy je rozdzielimy, upewnij się, że ani kropla żółtka nie dostanie się do białka. Po oddzieleniu białka ubij je mikserem w całkowicie suchej misce. w mocną pianę. Przedłuż ubijanie i dodaj cukier w bardzo małych porcjach. Gotowy krem rozprowadzamy na blasze do pieczenia, uprzednio pokrytej pergaminem, łyżeczką, w wystarczającej odległości od siebie. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 2,5 godziny. W tym czasie nie można otworzyć piekarnika! Po określonym czasie ostrożnie wyjmij blachę do pieczenia z gotowymi ciastami i usuń je z pergaminu. Czekamy, aż ostygną i podajemy do herbaty, kawy lub innych napojów na deser.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g










