DIY ciasto bezowe

niedrogie ulubione ciasto DIY.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 59 g
255 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zawsze kochałem ciasto bezowe. Pamiętam kiedyś, Kiedy byłem w 7 klasie, moja dziewczyna i ja próbowaliśmy gotować to jedzenie, ale bezskutecznie. A ostatnio przypomniałem sobie ten prosty przepis kulinarny, a teraz podzielę się z wami wszystkimi sztuczkami gotowania tego słodyczy. Pierwszą rzeczą, na którą chciałbym zwrócić uwagę, jest to, że bardzo ważne jest, aby dobrze schłodzić jajka przed podzieleniem ich na białka i żółtka. Kiedy je rozdzielimy, upewnij się, że ani kropla żółtka nie dostanie się do białka. Po oddzieleniu białka ubij je mikserem w całkowicie suchej misce. w mocną pianę. Przedłuż ubijanie i dodaj cukier w bardzo małych porcjach. Gotowy krem rozprowadzamy na blasze do pieczenia, uprzednio pokrytej pergaminem, łyżeczką, w wystarczającej odległości od siebie. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 2,5 godziny. W tym czasie nie można otworzyć piekarnika! Po określonym czasie ostrożnie wyjmij blachę do pieczenia z gotowymi ciastami i usuń je z pergaminu. Czekamy, aż ostygną i podajemy do herbaty, kawy lub innych napojów na deser.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy