ciasto czekoladowe z kremem mascarpone

orzechowy posmak i najdelikatniejsza czekolada sprawiają, że przepis jest pyszny! Niedawno moja dziewczyna poczęstowała mnie pysznym ciastem francuskim. Z przyjemnością podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to ciasto. Głównym składnikiem ciasta francuskiego jest czekolada, więc miłośnicy takiego jedzenia będą zachwyceni.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 49 % 27 g
węglowodany 36 % 20 g
350 kcal
IG: 10 / 35 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h 40 min

dwa rodzaje czekolady łamiemy na kawałki i topimy w misce w łaźni wodnej. Ostudzić i wymieszać z mascapone. Następnie dodaj bitą śmietanę do mieszanki pół punktu. W razie potrzeby masę można przechowywać w lodówce. Prostokątna Forma na babeczki (na 1 litr) wyłożona folią spożywczą. Parzymy mocną kawę i schładzamy ją. Zanurz połowę ciasteczek "damskich palców" w kawie i ułóż warstwę w formie. Rozłóż trzecią część kremu czekoladowego. Zanurz 60 g ciasteczek amaretti w kawie i połóż je na śmietanie, rozbijając, aby pasowały. Warstwa trzeciej części kremu i warstwa "damskich palców". Przykryj formę folią spożywczą i schłodź przez 12 godzin. Po upływie czasu obracamy ciasto na półmisku, rozprowadzamy pozostałą śmietaną i posypujemy pokruszonymi orzechami i ciasteczkami. Możesz ozdobić ciasto warstwowe rozpuszczoną czekoladą. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Ciasteczka biszkoptowe - 378   kcal/100g

Podobne przepisy