Sałatka smakowa z marchewką i octem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
namocz cebulę pokrojoną w półpierścienie w occie przez 7 minut.
pokrój kurczaka i jajka w kostkę.
dodaj wszystkie składniki do koreańskiej marchewki, dopraw majonezem, odstaw na pół godziny, podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal / 100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g