wino ze śliwki wiśniowej proste domowe

rozgrzewające napoje alkoholowe są piękne zimą. Przygotuj je w domu! To wino ze śliwki wiśniowej jest interesujące, ponieważ nie jest przygotowywane na czystym cukrze, ale na syropie cukrowym. Fermentuje sam - bez drożdży. Wszystko naturalne, nie dodaje się alkoholu.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 23 g
93 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 120 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Moje i sortujemy śliwkę wiśniową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej do dużego słoika. Jeśli słoiki mają 3 litry, weź dwa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wstępnie ugotuj syrop inwertowany i ostudź. Wlej śliwkę wiśniową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wodę do góry i pozostaw pod gazą, aż zacznie fermentować. Bąbelki staną się widoczne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zakładamy rękawicę i pozostawiamy do wędrowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rękawica podniesie się, a następnie opadnie. Oznacza to, że czas przefiltrować śliwkę wiśniową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj przez kilka warstw gazy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej do słoika, załóż rękawicę z małym otworem i pozostaw do fermentacji, aż osad się rozdzieli. Następnie ponownie cienko przefiltruj, możesz z bawełną. I zostawiamy do nalegania. Im dłużej, tym lepiej.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śliwka wiśniowa - 27   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy