Sałatka z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem

stanie się symbolem dobrobytu i dobrobytu Twojego domu! Idealny przepis na przygotowanie pięknej świątecznej sałatki z delikatnymi krewetkami królewskimi, soczystymi pomidorami, ziołami i jajkami przepiórczymi, który z pewnością spodoba się wielu i zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 9 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 23 % 7 g
186 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną świąteczną sałatkę na noworoczny stół, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej wymaganą ilość wody do odpowiedniego rondla, a następnie włóż gałązkę koperku z liściem laurowym i zagotuj na kuchence, a następnie wlej do niej sól do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów mrożonych gotowanych krewetek na patelni, które będą gotowe natychmiast po zagotowaniu wody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zaczynamy przygotowywać sos sałatkowy i wkładamy trzy łyżki majonezu do małej miski i wlewamy do niej trzy łyżki sosu sojowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż jedną łyżeczkę gotowej musztardy do miski, a następnie dodaj jedną łyżeczkę włoskich ziół i wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sok z jednej cytryny do wspólnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej cztery łyżki oliwy z oliwek do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś krewetki na patelnię z bardzo zimną wodą i schłodź je przez około dziesięć minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię i podgrzej na kuchence.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przez prasę przepuszczamy dwa ząbki czosnku, następnie wkładamy go na patelnię i mieszając lekko smażymy na małym ogniu kuchenki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Trzy kromki chleba kroimy w małą kostkę i mieszając smażymy je ze wszystkich stron na patelni z czosnkiem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posiekaj liście sałaty dość grubo.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż posiekane liście sałaty na obszernym płaskim naczyniu i dopraw przygotowanym sosem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przeciąć na pół dziewięć gotowanych jaj przepiórczych, dziewięć pomidorów cherry i ułożyć na liściach sałaty, a następnie ułożyć gotowane krewetki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż smażone kromki chleba na naczyniu i dodaj czarny pieprz do smaku.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zetrzyj pięćdziesiąt gramów parmezanu na wierzchu sałatki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Umieść cztery łyżeczki czerwonego kawioru na krewetkach.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Świąteczna sałatka na stole noworocznym jest gotowa.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

sałatka noworoczna z krewetkami i pomidorami. Cóż, bardzo prosty świąteczny przepis na stół! Sałatka królewska z krewetkami i świeżymi pomidorami na noworoczny stół 2021! Jeśli nie wiesz, jakie danie ugotować na najważniejsze zimowe wakacje, radzę zrobić tę prostą, niezrównaną pyszną sałatkę z delikatnymi krewetkami oceanicznymi i soczystymi pomidorami! Taki przepis z pewnością wywoła lawinę entuzjastycznych recenzji pod adresem gospodyni, a danie zostanie zjedzone jako pierwsze. Sałatka z różowymi krewetkami na nadchodzący Nowy rok 2021 będzie symbolem dobrobytu i dobrobytu Twojego domu! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb "darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g
  • Krewetki królewskie - 87   kcal/100g

Podobne przepisy