domowe wino z czerwonej jarzębiny

korzyści płynące z tego wina są trudne do przecenienia! Domowe wino z czerwonej jarzębiny jest jednym z najsmaczniejszych i najzdrowszych win.
likaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 17 g
67 kcal
IG: 24 / 0 / 76

metoda gotowania

czas gotowania: 17 d 3 h 30 min

przygotowanie dobrego wina wymaga użycia tylko dojrzałych jagód. Przed uruchomieniem jarzębiny wkładamy ją do zamrażarki na dwie do trzech godzin.

po odmrożeniu jagód kroimy je, przenosimy powstałą masę do dużej szklanej butelki, butelki lub słoika, nie ma znaczenia. Napełnij pojemnik wodą i 3 litrami soku jabłkowego, a także kilogramem cukru. Dopasowujemy bramę wody do pojemnika, zapewniając całkowitą izolację jego zawartości.

pozostaw miksturę do fermentacji w ciemności i cieple przez cały tydzień. Następnie otwórz pojemnik i wlej drugą połowę cukru. Po tym, nasze domowe wino z czerwonej jarzębiny jest pozostawione samemu sobie przez 10 dni.

powstałe lekkie wino jest filtrowane przez gazę, aby pozbyć się osadu. Po przefiltrowaniu wlej do butelek i przenieś do lodówki lub piwnicy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok jabłkowy - 42   kcal/100g
  • Czerwona jarzębina - 43   kcal/100g

Podobne przepisy