Likier z aronii

zaskocz swoich gości tym wspaniałym trunkiem! Moja rodzina lubi Likier z aronii, spróbuj, zrozumiesz po co! ;)
KasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 32 g
126 kcal
IG: 22 / 0 / 78

metoda gotowania

czas gotowania: 21 D
Likier z jarzębiny zaczyna się od nieobranych świeżych jagód. Przynieś je do bardziej solidnego wyglądu, oczyszczając je z gałązek i łodyg i nie zapominając o spłukaniu pod kranem.

w drugim kroku przygotujemy syrop cukrowy. Wymieszaj cukier z wodą na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.& nbsp; pozwalamy ostygnąć syropowi, a już zimną, gęstszą masę, zalewamy jarzębiną, przestawioną do innego pojemnika. Dodajemy wódkę do mieszanki, a jednocześnie doprawiamy przyprawami.

wymieszaj i pozostaw Likier z jarzębiny do zaparzenia w szczelnie zamkniętym magazynie. Dojrzewanie likieru zajmie trzy tygodnie. Przed przelaniem go do butelek przefiltruj przez marlechkę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Aronia - 52   kcal/100g

Podobne przepisy