skład / składniki
metoda gotowania
przejdź do gotowania:
- rozmrażamy kalmary, myjemy, spłukujemy pod bieżącą wodą, a następnie wysyłamy do rondla z wrzącą wodą i gotujemy przez 4 minuty. Następnie wyjmujemy z patelni, kładziemy na sicie, odsączamy nadmiar wilgoci i kroimy w drobną kostkę;
- filety z łososia kroimy również w drobną kostkę;
- rozmrożone krewetki obficie posyp sokiem z cytryny. Obierz czosnek, drobno trzy i dodaj go do krewetek, dopraw na wierzchu czarnym pieprzem. Marynujemy przez 10-15 minut;
- jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy i drobno kroimy;
- pomidory myjemy, łyżeczką usuwamy sok i nasiona, a miąższ kroimy w drobną kostkę;
- wszystko wymieszaj w jednej misce i dopraw majonezem;
- układamy sałatkę w tartaletki, dekorujemy czerwonym kawiorem i wysyłamy do lodówki, aby poczekać na godzinę.
podawaj sałatkę na stole, dekorując świeżymi ziołami!
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal / 100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g