skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Robimy bixvit.Przygotujemy takie produkty. Jajka, mąka, cukier.
Krok 2:
Włóż jajka do filiżanki miksera.
Krok 3:
Ubij z cukrem na puszystą pianę. Minimum 5 minut, jeśli masz mocny mikser. Jeśli nie 10 .
Krok 4:
Przesiej mąkę do masy w trzech etapach.
Krok 5:
Wymieszaj łopatką, wykonując ruchy składane.
Krok 6:
Wlej do formy 24 cm pokrytej papierem. Rozgrzej piekarnik z wyprzedzeniem do 180gr. Stawiamy na 35 minut.
Krok 7:
Piec do suchej wykałaczki. Wyjmujemy gotowy biszkopt i pozwalamy mu ostygnąć w formie . Następnie wyjmujemy z formy i odstawiamy na jeden dzień. To obowiązkowa usługa. Wtedy biszkopt będzie łatwiejszy do cięcia i impregnacji.
Krok 8:
Następnego dnia pokrój go na 3 części. Impregnujemy impregnacją. Aby to zrobić, wymieszaj przegotowaną wodę ze skondensowanym mlekiem.
Krok 9:
Do kremu bierzemy mascarpone i mleko skondensowane.
Krok 10:
Dobrze ubij mikserem.
Krok 11:
Połóż krem na cieście. Możesz położyć orzechy lub zmielone cukierki Raffaello na śmietanie.Pozostaw trochę kremu do dekoracji.
Krok 12:
Gotowe ciasto wkładamy do lodówki.
Krok 13:
Robienie glazury.Przygotuj czekoladę i śmietanę.
Krok 14:
Podgrzej krem. I wlej je na czekoladę. Jeśli to konieczne, włóż go do kuchenki mikrofalowej. Aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wymieszaj wszystko.Niech glazura lekko ostygnie.
Krok 15:
Polewamy ciasto lukrem. I posyp wiórkami kokosowymi na wierzchu.
Krok 16:
Wyciśnij krem na wierzch ciasta i włóż cukierki. Wkładamy do impregnacji na 5 godzin na zimno. Smacznego.
Krok 17:
Kawałek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g