ciasto Hrabiowskie z orzechami ze skondensowanym mlekiem

Udekoruj swój świąteczny stół niezrównaną ucztą! Eleganckie ciasto! To jest dokładnie to, bez czego żaden świąteczny stół nie może się obejść. Ciasto & quot; Hrabiowskie ruiny & quot; z pewnością rozjaśni Twoje wakacje i na długo pozostawi przyjemny słodki posmak. Uwielbiam go gotować, a krewni i goście są zawsze zachwyceni taką ucztą.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 33 % 24 g
węglowodany 58 % 42 g
405 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 50 min

gotowanie bezy. Aby to zrobić, ubij białka szczyptą soli, aż zwiększą swoją objętość. Następnie dodaj cukier puder i kontynuuj ubijanie. Masa białkowa powinna stać się gęsta, a po obróceniu pojemnika nie wypadać ani nie wypływać z niego.

wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i za pomocą torebki z ciastem ułóż okrągłe ciasta. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Białka należy odpowiednio wysuszyć, a to zajmie półtorej godziny (zależy to od rodzaju piekarnika).

nie spiesz się, aby usunąć ciastka z blachy do pieczenia, pozwól im ostygnąć przez trzydzieści minut.

przygotuj krem: za pomocą miksera wymieszaj zmiękczone masło ze skondensowanym mlekiem.

zanurz każdą bezę w śmietanie i rozłóż z nich ciasto, tworząc zjeżdżalnię. Każdą warstwę posypujemy wstępnie startą czekoladą i posiekanymi orzechami włoskimi
(orzechy należy usmażyć na suchej patelni lub kalcynować w piekarniku).

gotowe ciasto wysyłamy do lodówki. Po 40-60 minutach" Hrabiowskie ruiny " uroczyście podajemy na stole i cieszymy wszystkich zebranych eleganckim przysmakiem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy