skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Obierz migdały. Aby to zrobić, namocz go przez 15-20 minut w gorącej wodzie. Natychmiast obierz i lekko opiekaj w piekarniku. Lepiej jest wcześniej obrać migdały, aby wyschły i wysłać je do piekarnika na sucho.
Krok 2:
2. Rozpuść białą czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej. Niech lekko ostygnie.
Krok 3:
3. Ubij Mascarpone. Osobno ubij śmietanę z cukrem pudrem. Delikatnie wymieszaj ser ze śmietaną.
Krok 4:
Dodaj białą czekoladę i ½ wiórki kokosowe, mieszaj, aż będą gładkie. Nie ubijaj intensywnie, w przeciwnym razie masa spadnie i stanie się płynna (szczególnie w takim upale!).
Krok 5:
4. Zbieramy ciasto. Rozłóż 1/3 kremu na cieście,
Krok 6:
Na wierzchu 1/2 prażonych migdałów. Zamykamy drugim ciastem, ponownie śmietaną, pozostałymi migdałami
Krok 7:
I trzecie ciasto, które obficie pokrywamy kremem, pokrywamy boki ciasta.
Krok 8:
Posyp ciasto pozostałymi płatkami kokosowymi. Udekoruj orzechami pekan.
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Orzechy pekan - 687 kcal/100g
- Pekan - 691 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g