skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis na sernik truskawkowy został oderwany od przyjaciela w pracy, robi to bardzo często w czerwcu.
żelatynę należy namoczyć w zimnej wodzie (MLGR 80) i pozostawić do pęcznienia. Sok truskawkowy działa świetnie.
wlej ciasteczka do blendera (możesz wziąć cukier lub Jubileusz) i zmielić na płatki zbożowe. Wymieszaj ze zmiękczonym masłem. I rozłóż W okrągłym kształcie w postaci kosza z bokami.
na koszu ciastek kładziemy całe truskawki (możesz mieć połówki).
osobno ubij ciężką śmietanę cukrem pudrem, Dodaj do niej stopioną i lekko schłodzoną żelatynę, włóż mascarpone. Delikatnie wszystko wymieszaj.
i rozłóż wszystko na truskawkach. Wysyłamy do lodówki na noc, rano wyjmujemy i jemy bardzo smaczne
Sernik Truskawkowy
.
na wierzchu można go również ozdobić truskawkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Kruche ciasteczka - 716 kcal/100g